Project met Nirdosh van Heesbeen keramist

Nirdosh en Henk, twee geïnspireerde vakmensen, zijn vanaf 2019 een samenwerking aangegaan, waarbij het uitgangspunt is dat het vakmanschap van de een wordt benadrukt door het vakmanschap van de ander.

Nirdosh Petra van Heesbeen richt zich op keramische theepotten in gres of porselein waarbij zij zich laat inspireren door elk afzonderlijk object. Iedere theepot krijgt een unieke uitstraling door vorm, decoratie en stookwijze. Deze uitstraling inspireert Henk in het zoeken naar een hengsel uit zilver, rood of geelkoper en alpaca. Dit proces maakt dat beide kunstenaars even met de ogen en handen van de ander kijken. Het eindresultaat roept weer nieuwsgierigheid op naar nieuwe mogelijkheden.

Galerie del Campo , te Wijster in Drenthe, toont de bijzondere theepotten van Nirdosh Petra van Heesbeen keramist, die zij samen met Henk Binnema, goudsmid, heeft ontworpen en uitgevoerd.

Er worden een 15-tal theepotten geëxposeerd. De expositie is te bezichtigen tot en met 31 december 2020 op zondagmiddag van 1 tot 5 uur en op afspraak de overige dagen van de week. 

Tijdens de Pop-in op zondag 22 november 2020 zullen Nirdosh en Henk hun werk toelichten. Om de corona maatregelen te kunnen waarborgen zal gewerkt worden met een tijdslot. Verdere informatie de Pop-in vindt u hier:

Galerie Del Campo Pop-in